Historie & Portretter

Hotel Continental med 30 værelser og Theatercaféen åpnet den 22. desember 1900. I 1949, etter krigen, ble Theatercaféen bygget om på tvers av sin egenart og gamle stil. Dette likte kommende tredje generasjons eier, Ellen Brochmann dårlig. Hennes drøm ble å reversere moderniseringen. I 1971 ble drømmen om å føre Theatercaféen tilbake til original stil virkeliggjort, med god hjelp fra arkitekt Hans Gabriel Finne.  

Deler av inventaret var heldigvis inntakt, og ved hjelp av mangfoldige fotografier var det mulig å bringe Theatercaféen tilbake til sin opprinnelige form. Inspirasjonen ble også hentet fra reiser til Paris, København og Stockholm. Av endringer og idéer bør nevnes: Gulvet er lagt med ett hundre tusen små linoleumsbiter. Idéen til glasskjermene foran vinduene er hentet fra København. Serviset er tegnet av arkitekt Finne og laget av Figgjo Fajanse. Vegguret på musikktribunen er fra London. Den 13. april 1971, etter én måned med stengte dører, nitidig planlegging og hardt arbeid kunne Theatercaféen åpne i sitt nåværende utseende. 

“New York Times World's 10 Most Famous Cafés”

I 1984 ble det skrevet et essay om Theatercaféen av en begeistret Joseph Heller, trykket i The Sophisticated Manner - reisebilaget til The New York Times. Etter dette har Theatercaféen stått oppført på New York Times' liste over verdens ti mest berømte caféer.

Portrettene i Theatercaféen

I 1924 ble de første portrettene hengt opp i Theatercaféen. Det var grunnlegger Caroline Boman Hansen som fikk ideen, og kjøpte de 30 første portrettene av maleren Henrik Lund som hadde tegnet sine café-venner. Den første portrettopphengingen skjedde etter stengetid med kun noen få tilstede. Det var den største, men den mest beskjedne opphengingen. Siden har det blitt til sammen 80 portretter på veggene i Theatercaféen, og opphengingsseremoniene er en stor begivenhet. Portrettene gjengir norske kulturpersonligheter, forfattere, skribenter, skuespillere, malere, musikere og komponister. Felles for dem alle er at de har vært trofaste gjester i huset, og det er dette som kreves for å oppnå den store æren det er å henge på disse sagnomsuste vegger. De fleste portrettene er tegnet av Henrik Lund, Gösta Hammarlund, Pedro og Ulf Aas. Ellers finner vi arbeider av Finn Graff, Nils Aas, Per Palle Storm, Anne Raknes, Knut Hermod Knudsen, Kristoffer Sinding Larsen, Jukon Gjelseth og Odd Nerdrum.  

ONLINE BOOKING

Bestill rom

Velg ønsket dato:

Døgn

Personer

Account code:

Reserver bord

Theatercaféens
Online bordreservasjon

FORESPØRSEL

Send en forespørsel

Møter & Events
Theatercaféen
Restaurant Eik
Hotel Continental, Stortingsgaten 24/26. Postboks 1510 Vika, N - 0117 Oslo / Tlf: +47 22 82 40 00 / booking@hotelcontinental.no